Ontdek, ervaar en maak impact met toffe ondernemers uit Rotterdam

In hartje Rotterdam, op de Lijnbaan 117,  kun je dit najaar kennismaken met Rotterdamse impact ondernemers. Samen met Voor Goed creëren zij een studio waar je hun producten en diensten kunt ontdekken en waar je kennis kunt maken met wat impact ondernemerschap nu eigenlijk inhoudt. 

Impact ondernemers maken het verschil door te ondernemen vanuit een maatschappelijk oogpunt. Ze zorgen ervoor dat de talenten van alle mensen worden benut, zodat iedereen kan meedoen in de maatschappij.

Hun producten zijn niet alleen duurzaam maar ook origineel en bijzonder. Zoals de spijkerjacks van IF Denim van gerecycled materiaal of de prachtige kleden van Fair Fabrics. Als kers op de taart maken ze Rotterdam hier een stuk mooier en socialer mee!

 

 

Oliebollenborrel (2)

Oliebollen borrel @

Studio Voor Goed!

Samen met de Next Level ondernemers kijken we terug op een mooie periode. 🎉 En dit vieren we graag met jou! 23 december nodigen we je daarom uit om tussen 🕒17:00-20:00 een lekkere oliebol te komen eten in de studio. 

Een mooie en laatste kans om bij elkaar te zijn, met elkaar te netwerken en geïnspireerd te raken door alle mooie producten en samenwerkingen. ❤️ 24 december sluit Studio Voor Goed haar deuren. Dus hopelijk zien we je op deze Next Level oliebollenborrel van het jaar. ✨

Maak kennis met de impact ondernemers van Studio Voor Goed

De ondernemers vertellen je in de maanden november en december graag alles over hun producten en diensten. Je kunt hun producten bewonderen in de studio. Ook organiseren we workshops & events, zoals een kledingruil van The Swapshop, Eversom laat je zien hoe je jouw eigen sleutelhanger maakt van een (oude) brandweerslang, of maak kennis met het aardewerk van Rotterdamse klei van Bakkie Trots. Zo kun je zelf ervaren wat impact ondernemerschap betekent en wat erbij komt kijken. 

 

Bekijk hieronder per ondernemer welke workshops en events er georganiseerd worden.

 

Copy of Programma  timetable template
CoffeeBased_combishot

Coffee Based

Onze nationale koffieverslaving is goed voor zo’n 18 miljard kopjes koffie per jaar. Zonde dat het koffiedik nu meestal in de reguliere afvalbakken belandt, want ook na het zetten van een kop koffie, heeft dit materiaal nog waarde. Verschillende eigenschappen van koffiedik, zoals de kleur, geur en het sfeertje rondom koffie, zorgen ervoor dat Coffee Based juist dit ‘afvalmateriaal’ heeft uitgekozen als grondstof om producten mee te maken. Sinds 2016 heeft ze veel onderzoek en experimenten gedaan en inmiddels heeft het bedrijf een drietal bio-koffie-kunststoffen ontwikkeld waarmee het bio based producten maakt. Denk hierbij aan koffiekopjes, onderzetters, plantenpotten, meubelpaneel en relatie geschenken.

Hoewel het voor de maatschappij beter is om biokunststof te gebruiken in plaats van materialen van aardolie, zien bedrijven vaak een hogere prijs en weinig andere voordelen.

“Koffiedik is een ideale grondstof om biobased materialen sexy mee te maken”, aldus Remco Addink, één van de bedenkers. “Coffee Based materiaal heeft een prachtige kleur en geur en is gemaakt met een heel herkenbaar, dagelijks gebruikt materiaal; koffiedik. Dit geeft onze biokunststof meerwaarde.”

Meer weten over de producten van Coffee Based? Bekijk eens deze plantenpot, gemaakt van koffiedik.

Events door Coffee Based
Personaliseer je eigen Coffee Based Notebook

Laat door ons gratis je Coffee Based Notebook personaliseren doormiddel van lasergravure.

dinsdag 13 december | 10:00 - 18:00

woensdag 14 december | 10:00 - 18:00

 

Fair Fabrics - vloerkleed landscape-1

Fair Fabrics

Fair Fabrics is een Nederlands interieur merk dat samen met lokale producenten uit verschillende landen werkt.

Wij verkopen o.a. vloer- en wandkleden, dekens en kussens. De handgeweven, akoestische kleden kunnen precies op maat worden gemaakt in verschillende kleuren, materialen en patronen. Wij werken rechtstreeks samen met verschillende vak ateliers in o.a. Marokko en Tunesië. Op deze manier kunnen we de leefomstandigheden van de producenten en hun omgeving verbeteren, omdat ze rechtstreeks aan de inkomsten van eerlijke handel verdienen. Fair Fabrics werkt ook samen met sociale ondernemingen in Rotterdam. 

Shop de artikelen uit de Voor Goed Studio hier: fairfabrics.nl/winkel. Ga voor meer informatie naar fairfabrics.nl en volg ons op de socials via Instagram @fairfabrics en LinkedIn @fair-fabrics.

 

Workshops door Fair Fabrics
Ontwerp je eigen vloer- of wandkleed

Leer tijdens de workshop hoe je je eigen vloer- of wandkleed kunt  ontwerpen. Schrijf je nu in voor de workshop!

vrijdag 02 december | 17:00 - 18:30

 

upshoewear_301662905_1259408874794221_1587456356049797841_n

UP Shoewear

"We are UP."

We believe that shoes should be comfortable to walk in all day, and in no way should leave more footprint on our Mother Earth. That’s why we started a conscious comfort footwear brand called UP. Not only do we try to make the best comfortable shoes in sustainable materials (only in 214g), but we also support UP Social Club – a foundation which supports intellectual disabled people in Rotterdam. The only way is UP!

Have a look on our website upshoewear.nl and follow us on Instagram.

ONZE-tas_remko-verhaagen

ONZE fabriek

ONZE fabriek is een sociaal gilde voor circulair design. Wij geloven dat alles en iedereen een eigen talent heeft en dat we samen - met elk project - de wereld nog een beetje mooier kunnen maken. We doen dit door middel van design, circulariteit en exclusiviteit.

Kijk voor meer informatie op onze-website.nl

20220119-rotterdam-sococo © Ivo Hoogwerf-07092

SOCOCO

SOCOCO is een Rotterdams koffiebedrijf in hart en nieren. We maken elke dag opnieuw bewust de beste keuze voor mens, natuur en milieu. Om te beginnen gaan wij rechtstreeks naar de koffieboer en betalen een eerlijke prijs voor de beste 100% Premium Single Origin Arabica. Dat maakt SOCOCO koffie volledig Fairchain. Daarnaast zoeken we naar de minst belastende manier voor het transport en wordt de koffie in Nederland gebrand en verpakt. Ten slotte geven we binnen de keten iedereen de kans om te werken en zich te ontwikkelen. Op deze manier verbinden we alle sociale schakels in de koffieketen, van koffieboer tot barista. En deze verbondenheid, dat proef je. 

Fan van Sococo? Ga hier naar de webshop.

IF DENIM Western Patchwork jacket 03

IF Denim

He he! Wij zijn Yanto en Sharifah van IF DENIM. Wij upcyclen gebruikte jeans/overproductie jeans en deadstock denim stoffen en maken hiermee o.a. handmade one-of-a-kind patchwork bomber jackets, workwear jackets tot strak gesneden kimono’s.   

Bij de productie van één jeans wordt wel bijna 7000 liter water gebruikt. Daarom willen wij iedereen ervan bewust maken dat je nooit je oude versleten jeans mag weggooien want IF DENIM blaast er weer nieuw leven in tot unieke denim pieces!

Voor meer info volg ons op: @ifdenim of check onze denimshop ifdenim.com

OxiousTowels

Oxious

Oxious is een combinatie van oxygen en conscious. De prachtige doeken van Oxious komen met een verhaal. Het verhaal van water besparen, duurzaam leven, voor elkaar zorgen en gelijke kansen voor iedereen. Het merk is bewust van elke stap in het productieproces en houdt tegelijkertijd rekening met de hoogste sociale, ethische en milieu normen.

 

Oxious maakt deel uit van de b-corp-gemeenschap. Samen met meer dan 5.000 merken die duurzame verandering brengen in verschillende industrieën. Oxious staat in de top 3 van de Best for the World-lijst voor hun positieve bijdrage aan de gemeenschap van een klein Turks dorpje als het gaat om woman empowerment en emancipatie. Daarnaast is Oxious het eerste bedrijf ter wereld dat een duurzame AA ranking heeft gekregen van het Global Sustainable Enterprise System - een organisatie die duurzame en circulaire bedrijven beoordeelt en ondersteunt.

Recyclede textiel

Door tot 50% gerecycled afval als grondstof te gebruiken, wordt er tot 18.000 liter water bespaard per handdoek in vergelijking met alternatieven. De handdoeken worden ook niet geverfd om water te besparen. Oxious gebruikt afval van verschillende bronnen en zamelt ook hun eigen productieafval in.

 

Wil je meer weten over Oxious? Ga naar onze website. En volg ons via Instagram en LinkedIn.

Pakje Boomhut productafbeelding

Pakje Plezier

Onder de merknaam Pakje Plezier maken we originele knutselpakketten, waarmee kinderen lekker kunnen fantaseren en hun creativiteit ontwikkelen. Alle knutselpakketten zitten vol met te gekke restmaterialen. Deze materialen haal ik op bij fabrieken, ateliers en kringloopwinkels. Vervolgens wordt alles schoongemaakt, geknipt en ingepakt door volwassenen met een verstandelijke beperking. Iedere medewerker heeft zijn eigen specialisme. Allemaal doen ze hun werk vol trots! Pakje Plezier is te koop via een webwinkel en bij winkeliers in het land. Ook leuk als je ons volgt via Instagram of Facebook.

Wil je meer weten? Aarzel niet en neem contact op met Annelies van der Zouwen.

Verdraaidgoed_Spoorblokken A4_A5_A6_combishot

VerdraaidGoed

NS-Upcycle project

Er rijden heel wat treinen in ons land. Dagelijks zijn er miljoenen mensen die de gele borden op de stations raadplegen om te zien hoe laat hun trein vertrekt. Waar je niet zo bij stil staat, is dat al deze borden 5x per jaar allemaal worden vervangen omdat de dienstregeling dan wijzigt. Dit levert ieder jaar 15.000 oude borden op. Deze borden werden altijd al netjes door de NS gerecycled, maar tegenwoordig krijgen ze een nog veel mooiere bestemming. In samenwerking met VerdraaidGoed is het NS-Upcycle project opgezet en wordt er een geheel nieuw leven gegeven aan deze gebruikte vertrekstaten. Er is ondertussen een complete NS-Upcycle productlijn beschikbaar, bestaande uit simpele, verrassende producten voor dagelijks gebruik.

Op zoek naar circulaire producten? Bekijk ze @verdraaidgoedproduct!

Events door VerdraaidGoed
Exclusieve NS-Upcycle verkoop

Vertrekstaten producten van VerdraaidGoed zullen gesorteerd op stad aanwezig zijn in Studio Voor Goed.

dinsdag 06 december | 10:00 - 18:00

woensdag 07 december | 10:00 - 18:00

BT_#06_Rotterdam_1

Bakkie Trots en Rietgoed

Hey, ik ben Iris Veentjer van Bakkie Trots en Rietgoed. Ik maak producten van lokale grondstoffen om zo verhalen te vertellen over de grond waar op we staan en hoe belangrijk het is om daar goed mee om te gaan. Zo maak ik, samen met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, koffie kopjes van klei uit de stad. En onderzoek ik de mogelijkheid om van de Rietsigaar textiel te maken om zo het veenlandschap in Nederland te conserveren. Zodat de grond onder onze voeten niet verder weg zakt.

Meer weten over deze twee projecten? Volg dan de socials @bakkietrots en @rietgoed.

 

Workshops door BakkieTrots en RietGoed
Wijsheid tegeltjes

Kom een tegeltje beschilderen met jouw Rotterdamse wijsheid quote.

woensdag 23 november | 16:00 - 17:00

Onderzetters maken

Weef, vlecht of knoop je eigen onderzetter.

woensdag 24 november | 13:00 - 16:00


Rotte kop personaliseren

Personaliseer je eigen Rotte kop, gemaakt met klei uit de Rotte.

vrijdag 25 november | 11:00 - 16:00

EVERSOM TONY-Jacqueline Fuijkschot hires-3

Eversom

Oprichter; Ilse Evers. 

Eversom maakt duurzaam design van brandweerslangen die nog lang niet zijn uitgeblust. In plaats van op de afvalberg, belanden de slangen nu in onze ambachtelijke werkplaats. Hier werken we samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bouwen we aan vakmanschap en een circulaire economie. Producten voor het leven van brandweerslangen met een heroïsch verleden en door Eversom weer een verse toekomst.

Voor meer informatie ga naar onze website en volg ons via Instagram/Facebook of LinkedIn.

Workshops door Eversom
Maak een sleutelhanger of brandslangriem

Op donderdag 17 november t/m zaterdag 19 november kunnen mensen binnenstappen en zelf een sleutelhanger maken van ons rest materiaal. Op vrijdag 18 november en zaterdag 19 november kunnen mensen voor maar 17,50 ipv 35,- zelf hun eigen riem van diervriendelijke brandweer slangenleer maken.
 

vrijdag 18 november | 11:00 - 16:00 

zaterdag 12 november | 12:00 - 16:00 

Luister_Kookboek_cover-1

Luister Kookboek van

Women Connected

Door smaken verbonden. Met 'Reizende Succesrecepten en Succesvolle Smaakmakers'

Het Women Connected Luister Kookboek viert de creatieve en positieve kant van haar spelers! Dit 70 pagina tellende boek staat vol geheime familierecepten en bevat de meest uiteen-lopende smaken. Lees en luister naar de lievelings ingrediënten van onze spelers en wordt zelf onderdeel van een ieders menu.

Meer weten over het Women Connected Luister Kookboek via womenconnected.nl

Feelou - Innovatieve zwangerschapsbh

Feelou

De wereld mooier maken door het leven van vrouwen comfortabeler te maken. Dat is de missie van Feelou!

Tijdens en na een zwangerschap veranderen borsten voortdurend. Daarom moeten vrouwen steeds opnieuw op zoek naar verschillende bh’s. Dit geeft veel gedoe, is duur en vooral niet duurzaam! Anne en Noor, de vrouwelijke ondernemers achter Feelou, ondervonden dit probleem aan den lijve en besloten hier iets aan te doen. In 1,5 jaar tijd van ontwikkelen, testen en prototypen ontwikkelden ze de Feelou® zwangerschapsbh.

Met de Feelou® zwangerschapsbh spaart een vrouw gemiddeld 6 bh’s uit die zij niet hoeft te kopen. Met meer dan 165.000 zwangere vrouwen per jaar in Nederland kunnen we behoorlijk wat besparen!

Kom je graag met ons in contact? Mail dan naarhello@feelou.co! Ga naar onze website voor meer informatie. Of volg ons op Linkedin of Instagram.

BeatTheBag_tote2

Beat the Bag

Beat the Bag vermindert het gebruik van plastic tasjes én geeft promotiemateriaal een tweede leven. Door reclamedoeken van en voor bedrijven te upcyclen tot herbruikbare tassen helpen we de circulaire economie in Nederland verder op weg. In sociale werkplaatsen wordt met veel liefde genaaid aan deze duurzame en kwalitatief hoogwaardige tassen, waarmee we voorzien in sociale en lokale werkgelegenheid. 100% duurzaam, 100% sociaal en 100% lokaal.

Voor de echte liefhebber is er nu een Rotterdamtas Special. De ‘Pleurt op met je Plastic tas’. Wil jij ook zo'n leuke Pleurt Op Shopper? Bestel hem hier!

 

Laura en Monique

The Swapshop

Hi, wij zijn Laura & Monique van The Swapshop. Wij willen van kleding ruilen het nieuwe shoppen maken, omdat kleding ruilen super leuk, makkelijk en vet betaalbaar is. Hiermee verkleinen we samen de textielafvalberg van ons land terwijl jij lekker kan shinen in je 'nieuwe' outfit.

Volg ons via Instagram @theswapshop of ga naar the-swapshop.com om te zien hoe jij mee kunt doen.

 

Events door The Swapshop
Kledingruil

Bij The Swapshop kun je je kleding en andere fashion items inleveren in ruil voor swaps. Met deze swaps krijg je korting op andere items in onze shops.

woensdag 09 november | 10:00 - 18:00

donderdag 10 november | 10:00 - 18:00

vrijdag 11 november | 12:00 - 20:00

zaterdag 12 november | 12:00 - 18:00

Foto Matchmakers installatie Voor Goed 1

Welke impact ondernemer past het best bij jou?

Speel het Impact matchmakers spel en maak kennis met impact ondernemers die Rotterdam mooier, socialer en duurzamer maken. 

Lees hier meer over het spel!

Over Voor Goed en The Impact Days Rotterdam

Voor Goed is de aanjager van sociaal ondernemerschap in Rotterdam. Wij zijn er voor alle ondernemers die met maatschappelijke en sociale oplossingen bijdragen aan de complexe vraagstukken waar onze stad mee te maken krijgt. We houden ons bezig met dienstverlening voor sociaal ondernemers en ondersteuning van MKB’s en corporates die socialer willen ondernemen.  In de jaarlijkse campagne van The Impact Days zetten we bijzondere ondernemingen in de spotlight. Dit najaar doen we dat in de vorm van deze pop-up studio op de Lijnbaan.                                                                                  

Volg Voor Goed Agency via

Volg The Impact Days Rotterdam via

Praktische informatie Studio Voor Goed

Lijnbaan 117

3012 EN Rotterdam

 

Openingstijden (1 november tot 24 december 2022)

dinsdag | woensdag | donderdag 10:00-18:00

vrijdag 12:00-20:00 

zaterdag 12:00-18:00